Bos baharu Macau DICJ berkata teknologi membantu pengawasan
Uncategorized

Bos baharu Macau DICJ berkata teknologi membantu pengawasan

Pengawal selia permainan Macau akan menggunakan lebih lanjut teknologi Slot Demo Habanero dalam operasinya untuk meningkatkan kecekapannya, kata pengarah baharunya, Adriano Marques Ho (gambar).

Encik Ho, sehingga bulan ini penasihat kepada Setiausaha Keselamatan bandar, telah mengangkat sumpah pada hari Rabu (10 Jun), sebagai pengarah baharu Biro Pemeriksaan dan Penyelarasan Permainan, juga dikenali sebagai DICJ. Dia menggantikan Paulo Martins Chan, yang akan kembali bekerja sebagai pendakwa raya.

Dalam ucapan pada majlis tertutup, Encik Ho berkata beliau akan berusaha untuk menambah baik penyelarasan jabatan berbeza DICJ, dengan tujuan mengoptimumkan operasi badan berkenaan dengan pengawasan industri permainan Macau.

Encik Ho mempunyai ijazah undang-undang dari Universiti Sains dan Teknologi Macau. Dia bekerja di Polis Kehakiman di bandar itu selama beberapa tahun, dan antara 2012 dan 2014 mengetuai unit penyiasatan jenayah dan jenayah ekonomi yang berkaitan dengan perjudian. Dari 2004 hingga 2010 beliau adalah ketua Biro Kecil Macao Biro Pusat Kebangsaan China Interpol.

Majlis hari Rabu telah dirasmikan oleh Setiausaha Ekonomi dan Kewangan, Lei Wai Nong, yang menyelia industri permainan bandar itu.

Setiausaha Lei menyatakan keyakinannya terhadap pengarah DICJ yang baharu, dengan menyatakan bahawa Encik Ho mempunyai pengalaman yang luas dan Livedraw HK kecekapan profesional dalam memantau aktiviti permainan.

Encik Lei berkata tambahan bahawa DICJ akan mempunyai jumlah kerja yang besar pada tahun-tahun akan datang. Tugas-tugas itu termasuk semakan berterusan undang-undang perjudian bandar dan kerja penyediaan untuk proses tender awam baharu yang akan dilancarkan untuk hak perjudian Macau. Hak sedemikian kini dipegang oleh enam pengendali kasino dan tamat tempoh pada Jun 2022.

Ketua Eksekutif Macau Ho Iat Seng memberitahu Dewan Undangan bandar itu pada April bahawa kerajaan tempatan merancang untuk melancarkan pada Livedraw SDY separuh kedua tahun ini satu perundingan awam berhubung semakan undang-undang permainan Macau yang sedia ada.

Pakar mengenai undang-undang permainan Macau dan hal-hal kawal selia Macau telah memberitahu GGRAsia bahawa pertukaran bos DICJ adalah satu langkah yang praktikal , kerana ia mungkin akan meningkatkan “penyelarasan dalam bidang utama seperti permainan”.