Gereja Kecil Perkahwinan Putih Kecil Las Vegas Dijual
toto

Gereja Kecil Perkahwinan Putih Kecil Las Vegas Dijual

Selepas 71 tahun bahagia bersama, A Little White Wedding Chapel dan wanita yang menjaganya, Charolette Richards, berpisah. Richards menjual perniagaannya yang terkenal di dunia di 1301 Las Vegas Blvd. Selatan pada hari Isnin.

Kapel Putih Kecil
A Little White Wedding Chapel akan meneruskan legasi pengasas Charolette Pengeluaran SDY Richards. (Imej: Getty)
Richards, 89, menyenaraikan gereja itu di pasaran dengan harga $12 juta pada 2019, tetapi menariknya apabila wabak itu mula-mula melanda. Dia menyenaraikannya semula pada November lalu. Harga jualan semasa tidak didedahkan.

Nasib baik untuk Las Vegas, gereja itu akan meneruskan nyanyian pasangan mabuk dengan lagu Elvis Presley di dua gereja dalamannya. Pembelinya ialah Cliff Evarts, pemilik chapel perkahwinan di pusat bandar yang bersaing Viva Las Vegas dan Vegas Weddings. Penjualan itu kini menjadikannya salah satu peniaga perkahwinan terbesar di Las Vegas.

Evarts memberitahu Las Vegas Review-Journal bahawa dia bercadang untuk Pengeluaran SGP mengekalkan kakitangan dan pegawai gereja semasa, dan terus menjalankan sendi seolah-olah Richards masih bertanggungjawab.

“Dia sememangnya ikon industri,” kata Evarts mengenai Richards, sambil bergurau bahawa “semua orang yang pernah kami upah sebelum ini bekerja untuk Charolette. Dia pada dasarnya telah melatih semua orang dalam industri perkahwinan di Las Vegas. Kami benar-benar bertuah kerana dapat mengambil bahagian dan cuba membawa legenda dan legasinya.”

Perkahwinan Ratu Barat
Richards tiba di Las Vegas sama ada pada 1958 atau 1959. Pada usia 24 tahun, dia telah memandu bersama tiga anak kecilnya dari Kentucky untuk bertemu lelaki yang dikahwininya pada usia 17 tahun. Dia telah memberi arahan kepadanya untuk bertemu di Stardust, di mana dia mendakwa dia baru-baru ini mendapat pekerjaan baru.

Dia tidak pernah melihat suaminya lagi. Tetapi seorang lelaki yang memiliki kedai bunga berdekatan menyedari Richards berjalan berulang-alik setiap hari dari Stardust, di mana dia berulang kali bertanya tentang keberadaannya, ke motel yang disewanya di seberang jalan. Orang asing yang prihatin itu memulakan Data HK perbualan. Richards turun kepada $4 terakhirnya. Dia menawarkan dia kerja.

Seperti yang ditakdirkan, pekerjaan itu adalah di The Little Church of the West. Richards menempah perkhidmatan perkahwinan di sana dan mempelajari perniagaan itu.

Cinta Yang Tidak Kekal
Sejak membuka gereja sendiri, Richards meneka dia telah menyelia hampir sejuta majlis perkahwinan. Mereka termasuk beberapa nama yang sangat dikenali:

Frank Sinatra dan Mia Farrow (19 Julai 1966)
Joan Collins dan Peter Holm (3 Nov. 1985)
Bruce Willis dan Demi Moore (21 Nov 1987)
Michael Jordan dan Juanita Vanoy (2 Sept. 1989)
Britney Spears dan Jason Alexander (3 Jan. 2004)
Pamela Anderson dan Rick Salomon (6 Okt. 2007)
OK, jadi hampir semua perkahwinan selebriti gereja itu berakhir dengan perceraian. Tetapi pada 17 Julai lalu, Jennifer Lopez dan Ben Affleck menyertai senarai itu. (Dan mereka hanya perlu melawan trend, bukan?). Menurut TMZ, “Bennifer” mahukan penyamar Elvis untuk melakukan perbuatan itu, tetapi mereka telah tiba di gereja itu terlalu lewat – sama seperti gereja sedang menutup pintunya – dan tidak ada satu pun yang tersedia. Pasangan itu mula-mula berniat untuk berkahwin pada September 2003, tetapi akhirnya berpisah.

Menurut RJ, Richards akan terus melangsungkan perkahwinan sekali-sekala di tempat lamanya, sebagai “menteri kehormat”, dan gereja pandu lalu “Terowong Cinta” gereja itu akan dinamakan semula sebagai Jalan Charolette.